• کد خبر: 82
  • گروه خبری : صنایع غذایی
  • تاریخ انتشار : 13 سپتامبر 2023

بزرگترین کارخانه ی فرآوری گوجه فرنگیِ ایران در کامیاران راه اندازی می شود

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کردستان طی بازدیدی که از کارخانه ی تولید رب گوجه فرنگی روژین تاک در کرمانشاه داشت از ایجاد بزرگترین کارخانه ی فرآوری گوجه فرنگی ِ ایران در کامیاران خبر داد.

به گزارش بارانی خبر، علی نوری، معاون هماهنگی‌ امور اقتصادی استاندار روز جمعه در بازدید از شرکت روژین تاک و تیم مدیریتی این واحد صنعتی اظهار داشت: برابر اسناد منتشر شده‌ی فائو این کارخانه دارای تنها الگوی برتر کشاورزیِ قراردادی در ایران است که توانسته برای ۵۳۰ نفر اشتغال‌زایی مستقیم ایجاد کند و ٣۶٠٠ نفر کشاورز آموزش‌دیده دارد تا بتواند سالیانه ۲۵۰ هزار تن گوجه فرنگی تولید نماید.
نوری در ادامه گفت: این شرکت فاقد هرگونه زمین کشاورزی است و با سپردن کار خود به مردم و انتقال دانش فنی روز جهان به مزارع تحقیقاتی خود، توانسته است تولید کمی و کیفی محصول کشاورزان را افزایش دهد.
این کارخانه با صادرات محصولات خود به ١۵ کشور جهان و ارزآوری ۳۰ میلیون دلاری نقش به‌سزایی در بازارهای جهانی ایفا می‌کند.
معاون اقتصادی استاندار کردستان در ادامه از رایزنی های فشرده خود طی روزهای اخیر با مدیران این شرکت جهت انتقال این دانش به استان کردستان خبر داد و گفت: طی توافقات به عمل آمده و با تأسیس شرکت کشت و صنعت دشت سبز، کارخانه‌ی فرآوری گوجه فرنگی با تکنولوژی فنکوی ایتالیا در منطقه‌ی ورمهنگ کامیاران در زمینی به مساحت ۱۵ هکتار احداث می‌شود که در فاز اول روزانه ١۵٠٠ تن رب گوجه فرنگی و سایر محصولات را تولید خواهد نمود.
وی در ادامه گفت: تاکنون مبلغ ٣٠٠ میلیارد ریال جهت سفارش ماشین‌آلات هزینه شده و ٢٧٠٠ میلیارد ریال نیز در ادامه‌ی روند برای واردات و تجهیزات کارخانه‌ی مذکور هزینه خواهد شد.
نوری همچنین یادآور شد این کارخانه ان‌شاءالله تابستان سال آینده به بهره‌برداری خواهد رسید و برای بیش از ۲۰۰ نفر اشتغال مستقیم و برای ۱۰۰۰ خانوار کشاورز در قالب قرارداد کشت، اشتغال مستقیم ایجاد خواهد کرد، مضاف بر این در فازهای دوم و سوم سردخانه های کنترل اتمسفر و تولید بذر هیبرید و احداث گلخانه‌های تخصصی در دستور کار قرار دارد.
وی در ادامه گفت: با رهنمودهای آقای زارعی کوشا استاندار کردستان که تأکید زیادی بر رونق کشاورزی و توسعه‌ی آن در پهنای استان دارند امیدوارم چشم‌اندازی که در ۱۴۰۴ برای استان کردستان مبنی بر قطب کشاورزی کشور در نظر گرفته‌ایم، محقق شده و به زودی شاهد افزایش اشتغال و کاهش نرخ بیکاری در استان باشیم.

نظرات کاربران

پاسخی بگذارید